Recensământ al populației și locuințelor

Stimați locuitori ai orașului Săcueni și al satelor aparținătoare!

Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit acestuia în data de 14 martie începe recensământul populației din România cu autorecenzarea, care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet. Chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română, în limba minorităților naționale și în limba engleză.

Recensământul se va desfășura astfel:

între 14 martie și 15 mai 2022 va avea loc autorecenzarea online

între 16 mai și 17 iulie 2022 pentru cei care nu s-au autorecenzat va avea loc recenzarea prin interviu față în față cu înregistrarea datelor pe tabletă de cătr un recenzor.

Cei care în Săcueni și în satele aparținătoare nu au posibilitatea de a autorecenza sau din motive diferite nu poate executa singur autorecenzarea au posibilitatea să solicite ajutor de la recenzori instruiți după orarul atașat. Cei care se prezintă la punctele de autorecenzare (capuri de gospodărie) trebiue să cunoască CNP-ul tuturor membrilor de familie, mărimea locuinței, etc. Totodată cei care vor, poate să se prezinte cu propriul telefon sau tabletă la punctele de autorecenzare pentru a solicita ajutor.

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Important!

În cazul persoanelor salariate se acordă o zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul celorlalte persoane (care nu sunt salariate), certificatul are în acest caz doar utilitatea de a dovedi că respectiva persoană s-a autorecenzat cu succes și nu mai trebuie să primească vizita recenzorului.

Află mai multe pe www.recensamantromania.ro